Koken als een pro begint met de juiste pannen

Wil je wel eens iets anders op tafel zetten, en ben je op zoek naar andere manieren om bijvoorbeeld vlees of vis te bereiden? Dan is het leuk om eens op zoek te gaan naar nieuwe recepten of andere manieren om te bereiden wat je al jaren doet. Door gerechten eens te bereiden in de oven in plaats van in een pan kun je een heel ander effect creëren, maar ook het gebruik van een ander soort pan kan al een groot verschil maken.

Hoe houd je het spannend?

Koken is voor de ene persoon een echte hobby, iets dat iedere dag met veel plezier wordt gedaan. Voor de ander is het meer een soort noodzakelijk kwaad, iets dat er nu eenmaal iedere dag bij hoort. Hoe dan ook, koken is iets dat we vrijwel dagelijks doen. En zoals bij zoveel zaken die dagelijks terugkeren, ligt ook bij koken het gevaar van een sleur op de loer. Iedere dag weer iets nieuws verzinnen, iedere dag weer iets lekkers op tafel zitten: het valt niet mee. Vaak vallen we toch (te) vaak terug op onze vaste gerechten, de dingen die we makkelijk weten te bereiden en die nooit mislukken.

Makkelijk, maar ook een beetje saai. Saai om te bereiden, maar ook om te eten. Het is allemaal wel lekker, daar niet van, maar iets verrassender is leuk, al is het maar om wat afwisseling te hebben. Dat betekent niet dat je opeens op een heel andere manier hoeft te gaan koken, al je vertrouwde gerechten hoeft te gaan vervangen door iets compleet anders. Nee, soms kan een net iets andere manier van bereiden de sleur ook al aardig doorbreken.

Pak eens een andere pan