Review: groene rooibos thee met gember en pepermunt van Dilmah Tea

Houd jij van een heerlijk kopje thee? Ik wel! Het testen van nieuwe smaken is dan ook zeker aan mij besteed. Geen enkele smaak is hetzelfde, of het nu van hetzelfde merk of dezelfde lijn is. Van Dilmah Tea mag ik verschillende smaken testen, waaronder de Infusions kruiden thee lijn. Deze lijn bestaat uit 8 producten en kent bijzondere combinaties, waaronder de combinaties rode rooibos met kurkuma, gemberwortel, chocolade en amandel, groene rooibos met citroengras en spearmint en groene rooibos met mango en kokosnoot. In deze review vertel ik je meer over de groene rooibos met gember en pepermunt.

infusions thee dilmah

Van de Infusions kruiden theeën is de groene rooibos met gember en pepermunt by far mijn favoriet. Deze thee kan letterlijk op ieder moment van de dag, verfrissend bij het ontbijt, een momentje voor jezelf op kantoor of juist als lichte thee na het avondeten. Ik ga je vertellen door welke smaaksensatie ik heen ben gegaan.

Zo zit deze thee verpakt

De thee zit verpakt in een mooi doosje, dat je handig kunt openen. Hierin vind je een zakje met 20 theezakjes. Goed voor het milieu dat niet ieder zakje een eigen omhulsel heeft! Als ik het zakje open, dan komt er een heerlijke geur van pepermunt vrij en krijg ik meteen zin om deze thee te proberen.

Wist je dat je deze thee ook koud kunt drinken? Op de verpakking van de thee staat een uitleg hoe je ijsthee maakt van de groene rooibos met gember en pepermunt thee. Bereid de thee op de normale wijze, laat deze afkoelen en zodra deze koud is giet je het over in een glas met ijsblokjes. Dit kan met iedere variant van de Infusions kruiden theeën van Dilmah Tea. Heerlijk voor in de zomer!

Zo smaakt de thee

Na de heerlijke muntachtige geur die vrijkomt, ruik je al snel de vermenging met gember. Van beide smaken houd ik, dus de combinatie moet fantastisch zijn. Ik schenk heet water in mijn kopje, en hang het zakje erin. Hoewel er altijd wordt aangeraden het theezakje een paar minuten te laten trekken in heet water, kies ik er altijd voor om hem redelijk snel weer uit mijn kopje te vissen. Dat doe ik overigens met alle thee, en niet alleen met deze. Ik hou van thee, maar de smaken hoeven wat mij betreft niet te intens. Hoe doe jij dit? Kies je er ook voor om snel je theezakje eruit te halen en niet te lang te laten trekken of hou je altijd de aanbevolen tijd aan?

Na het trekken van het zakje ruik ik de pepermunt nog sterker, hmm… Tijd om te wachten tot het koeler is en meer drinkbaar.

Minuten later kan ik mijn thee voor het eerst drinken. Wauw! Ik zei al eerder dat dit by far mijn favoriet is en dat komt door de heerlijke geur van pepermunt en goede combinatie van deze bladeren met gember. Persoonlijk vind ik dat de gembersmaak overheerst, maar dat komt ook doordat de nasmaak gemberachtig is. De munt die je erbij proeft zorgt voor een frisse thee met pit!

groene rooibos met gember en pepermunt thee
groene rooibos met gember en pepermunt thee

Goed om te weten over deze thee

Er zijn een paar dingen dat je wilt weten over deze thee. De thee is namelijk geteeld en verpakt in Sri Lanka, met lokale en geïmporteerde ingrediënten. Dit gebeurt op de plantages die van familiebedrijf Dilmah Tea zelf zijn. Het draait allemaal om het creëren van het beste kopje thee en dat proef je! Wat verder goed om te weten is, is dat deze thee cafeïne vrij is. Dus ook als je wilt letten op je cafeïne inname dan kun je deze thee heerlijk blijven drinken. De thee kun je het beste koel, droog en luchtdicht bewaren.

En de andere theesmaken in de Infusions kruiden thee lijn dan?

Ik heb meer smaken uit de Infusions kruiden thee lijn mogen testen. Aangezien deze smaak mijn favoriet was heb ik deze expliciet aan je omschreven. Toch wil ik ook nog iets met je delen over de andere smaken, die op dezelfde manier verpakt zitten. Degene die ik ook ontzettend lekker vind is de groene rooibos met kokos en mango. Het is een heerlijke zoete thee, waarbij de smaak van kokos voor mij overheerst en het zoete van mango de thee afmaakt.

De groene rooibos met citroengras en spearmint lijkt in grote lijnen op de gember met pepermunt variant. Gember wordt vervangen door citroengras en het frisse van de munt blijft bestaan. Ook perfect voor ieder moment van de dag.

Tot slot heb ik de rode rooibos thee met kurkuma, gemberwortel, chocolade en amandel mogen testen. Deze smaak is niet aan mij besteed, ik ben namelijk geen groot fan van de chocolade smaak in mijn thee. Ik houd zelf het meeste van de frisse en zoete theesmaken, en daar valt deze niet onder. Het is een thee die je zelf moet proberen om de smaken goed te kunnen matchen en om de smaaksensatie te ervaren.

Raad ik de groene rooibos met gember en pepermunt thee aan?

Even terug naar mijn favoriete thee uit het rijtje van vier. Ik raad je de thee zeker aan als je houd van de nootachtige smaak van rooibos en de smaken gember en pepermunt. De thee is sprankelend, verfrissend en geschikt voor ieder moment op de dag. Dat maakt de thee zo lekker en zo fijn. Dat je, naast de heerlijke smaak, er geen craving voor hoeft te hebben maar dat deze altijd goed is.

Prijs: € 4,- / Webshop: Dilmah Tea / Levertijd: 1-2 werkdagen / Verzending: gratis vanaf €35

2 gedachten over “Review: groene rooibos thee met gember en pepermunt van Dilmah Tea”

Plaats een reactie