Review: ceylon supreme thee van Dilmah Tea

Ik heb altijd geleerd: eerlijkheid duurt het langst. De waarheid spreken verrijkt, dus deel eerlijk jouw mening. In de wereld van de theesmaken is er ontzettend veel keus. Zoveel keus dat ik eigenlijk altijd kies voor een ander smaakje dan een standaard theesmaak. Voor mij valt onder een standaard theesmaak bijvoorbeeld Early Grey, Ceylon en English Breakfast. Gewoon, thee die altijd goed is. Standaard. Prima als je op bezoek bij iemand bent en je vindt de andere smaken niet lekker.

ceylon supreme thee dilmah

Ik ging dus heel blanco en neutraal deze test in. Ceylon thee is prima, kom maar op. Dat drink ik wel even weg. En hoewel het nu misschien lijkt alsof dit een slechte review wordt, is niets minder waar… lees je mee?

Zo zit deze thee verpakt

De thee zit individueel verpakt in handige, compacte theezakjes. Ideaal als je altijd gebruik maakt van een theedoos. Deze kun je hier namelijk goed indoen, past perfect! Ten opzichte van de groene rooibos thee met gember en pepermunt die ik eerder testte is dat een verschil. Deze zitten namelijk gezamenlijk in een zakje verpakt, in plaats van individueel.

Zo smaakt de thee

Ik ben er klaar voor. Tijd om de ceylon supreme thee van Dilmah Tea te proberen! Het water is gekookt en heb ik net ingeschonken in mijn theekopje. Ik hang het zakje erin en vis deze er snel weer uit. Zwarte thee is lekker, maar hoeft voor mij niet mega sterk te zijn. Aangezien zwarte thee, vind ik, snel trekt is het dus voor mij een kwestie van seconden in plaats van minuten voor het zakje er weer uit kan.

Op het moment dat de hete thee iets is afgekoeld en daarmee drinkbaar is, neem ik een slok. Wauw… dit is by far de lekkerste ceylon thee die ik ooit heb gedronken. Niets saai, niets standaard, gewoon wauw. Een smaaksensatie, fijne aroma. Het is echt lekker om deze thee te drinken en mijn perceptie op ceylon thee blijkt er dus helemaal naast te zitten. Op de website van Dilmah Tea zeggen ze dat deze thee een levend karakter heeft en dat proef je!

ceylon thee
ceylon thee

Raad ik de ceylon supreme thee aan?

De thee is een voorbeeld van een theesmaak die je altijd in je theedoos zou moeten zitten. En niet alleen voor visite, of iemand die een moeilijke theedrinker is. Nee, deze wil je ook echt zelf drinken. Geniet ervan! Een echte aanrader!

Prijs: €4,10 / Webshop: Dilmah Tea / Levertijd: 1-2 werkdagen / Verzending: gratis vanaf €35

Plaats een reactie